dinsdag 4 juni 2013

Bye bye Southern Island!Weer een update van onze reis! Christchurch was best indrukwekkend.. omdat daar een grote aardbeving is geweest een paar jaar geleden lag het hele centrum plat. Gewoon echt het centrum van de stad, waar alle winkels waren, wat het levendigste gedeelte was, is helemaal plat. Winkels dicht, overal hekken, bouwvakkers en hijskranen. Nu hebben ze wel buiten het centrum een aantal shopping malls, waar het heel druk is. Wij verbleven in een gezellige lodge voor twee dagen. Lars was een beetje ziek geworden en ik had bonkende hoofdpijn, dus we waren samen aan het uitzieken in bed met de tv. De reis van Christchurch naar Blenheim was echt leuk, want we kwamen langs het stadje Kaikoura, waar we onverwachts een zeehonden kolonie tegenkwamen naast de ‘snelweg’. Echt heel leuk om te zien, enorm schattig.
Na weer een tijdje (2 weken) in Blenheim, het noorden van het Zuider eiland, te hebben gezeten, hebben we vandaag besloten om de ferry te pakken om terug te gaan naar het Noorder eiland. Dus op dit moment zitten we in de ferry, op een typische Nederlandse regenachtige dag. In Blenheim verbleven we bij locals, een kiwi man en zijn Russische vrouw die een kamer verhuren. Alle hostels zaten vol en de kamer die we huurden was ook nog eens hartstikke goedkoop ($100 pw). De eerste nacht was niet ideaal. We kwamen aan het eind van de middag aan vanuit Christchurch en de Russische vrouw, hoe typisch het ook is, was drunk as hell. Ze was geobsedeerd door mijn figuur en ook Lars was erg interessant. We sliepen die nacht met een koffer voor de deur en Lars legde zijn zakmes onder het bed. Gelukkig overdreven we een beetje en de  volgende dag had de Russische vrouw een kater. Ze bleken juist gastvrij te zijn (nog steeds heel erg apart, maar gastvrij) en de Kiwi man heeft me geholpen met wat dingetjes aan de auto, die trouwens wat schade aan de motor heeft opgelopen.  We hoorden een raar ratelend geluid en ik vroeg een vriend uit Napier die bij de AA service werkt wat het kon zijn. Hij dacht de olie, en jahoor, olie op. Niet een beetje, maar echt heel erg op en ook nog eens vies. Dus wij meteen naar de garage. Gelukkig doet hij het nog en het geluid is zo goed als weg..

Ondertussen waren we naar het Work & Income center geweest om te vragen of er baantjes vrij waren voor het pruning season. We hebben contractors opgebeld en bij één konden we meteen, na een gesprekje, beginnen. Wisten wij veel dat we zwaar onderbetaald werden! Dus wij weer verder zoeken.. Nu hebben we dus besloten om in Hawke’s Bay te gaan werken, omdat daar ook veel wijngaarden zijn. We hebben al een paar contractors gebeld en als het goed is kunnen we bij iemand terecht! Kunnen we nog een beetje geld verdienen voordat we terug gaan.

En zoals de meeste van jullie al weten hebben we onze tickets geboekt voor 10 augustus, Nieuw-Zeelandse datum. We komen dus de 12e aan. Ook hebben we weten te regelen naast elkaar te kunnen zitten in het vliegtuig, dus kan ik Lars zijn handje vasthouden. Blugh moet nog echt niet denken aan studeren, maar Lars heeft er hartstikke veel zin in.
Maar voor nu gaan we nog even genieten hier. Lars is blij dat we weer naar het warmere gedeelte van NZ gaan. We gaan waarschijnlijk ook nog even naar Northland (boven Auckland) voordat we weggaan, maar dat zien we nog. En ik wil eigenlijk nog heel graag skydiven, maar dat ziet Lars niet zo heel erg zitten!

De foto's komen later, Lars en ik zijn nu druk bezig zeeziek te zijn.
 

2 opmerkingen:

 1. Hallo zieke zeebenen. Jullie hebben een hoop beleeft. Je kan wel zeggen echte "wereld" reizigers zijn jullie geworden. Dat van de olie....tja wat zal ik zeggen....Zal wel weer wennen zijn,als jullie thuis komen. Vooral aan het ritme van de dag ;)Liefs Opa en Oma uit Andijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi І am so thrilled I fοunԁ your wеblog,
  ӏ really fοunԁ you by mistakе, whіle I ωas researching on Aοl for something else, Anyhow I am hеre now and would just liκe to say chеers foг a гemarkable
  poѕt and a all rоund interesting blog (I also loνe the theme/design),
  I don’t have time to reаd through it all at the minute but I have savеԁ it and also adԁeԁ youг RSЅ feеds,
  sο when I have timе I will be bаck to read more, Pleaѕe do
  kеep uр the excellent wоrk.

  Here iѕ my web blog - HomeRead

  BeantwoordenVerwijderen