donderdag 25 april 2013

Abeltje TasmanNew Destination!

Vandaag zijn we, na een nacht slecht geslapen te hebben, met de auto richting Motueka vertrokken. Gisteravond hadden we Saint Clair’s vintage feest (de winery), om het einde van dit seizoen te vieren. We vonden het allebei wel weer lekker om eindelijk verder te gaan en het mooie landschap te zien.  De bergen zijn echt enorm en alles is veel groener dan op het noordereiland. We hebben van de week onze trip gepland naar het Abel Tasman Park, daar zitten we nu dus dichtbij. Dat schijnt echt een enorm mooi park te zijn met blauw water en witte stranden. Dus we gaan een 4 daagse hike doen, hebben backpacks gekocht, speciale kleding, dus we hoeven alleen nog maar onze voedsel voorraad in te slaan. Daarna moeten we waarschijnlijk wel weer werken, maar we zijn er in ieder geval dan weer tussenuit geweest.
Op dit moment zitten we dus in Motueka, dat ligt onder het Abel Tasman park. Abel Tasman was trouwens een Nederlandse ontdekkingsreiziger in het midden van de jaren 1600. Hij ontdekte TasmaniĆ«, Nieuw-Zeeland en Tongatapu toen hij als opdracht AustraliĆ« moest onderzoeken (dat heette toen Nieuw-Holland). Leuk dat Nederland daar zo’n grote rol in heeft gespeeld.
We zitten in een gezellig hostel in een 6 bed dorm. Is wel weer wat anders dan een private room in de duncannon (ons vorige hostel).

Maargoed, wij gaan ons verheugen op onze trip zaterdag! Foto’s volgen daarna!


1 opmerking: