vrijdag 28 juni 2013

Time goes fast

Nog maar een paar weekjes en dan gaan we alweer naar huis. Op dit moment zitten we nog steeds in Napier, maar we zijn van plan richting het Noorden te gaan met de bus, want de auto is sinds 2 daagjes verkocht! Best wel jammer natuurlijk, want het was mijn eerste autotje en hij deed het hardstikke goed. Maar uiteindelijk wél weer lekker dat ik weet dat hij verkocht is, want we hebben in totaal maar 1 belletje gehad en diegene had hem dus ook meteen gekocht voor haar zoon.

 Omdat we nu geen vervoer hebben lopen we veel door de stad en langs het water. De winter beschrijf ik graag als de zomer in Nederland. Aankomende week wordt het zonnig, rond de 17 graden. Heerlijk toch? Verder zijn Lars en ik nog steeds aan het bedenken wat te gaan studeren. Het is ook zo ingewikkeld!
Vandaag zijn we van plan onze koffers alvast te gaan inpakken, zodat we kunnen kijken wat we weg kunnen gooien en wat niet. Is wel nodig denk ik. Omdat we vanaf Auckland op het vliegtuig stappen met China Airlines mogen we gewoon weer lekker 30kg mee in de koffer.


Verder niet meer zoveel te vertellen! Hoop dat jullie toch nog een beetje zomer hebben in NL en tot snel!

Sanne en Lars

zondag 16 juni 2013

Back in Napier again

Na weken rondgereist te hebben zijn we weer terug in onze thuisbasis, huize Langbroek in Napier.
Ook heb ik beloofd nog wat foto's te posten. Dus dat ga ik nog even doen.
We hebben hier in Napier een nieuw baantje gevonden, hetzelfde werk als dat we in Blenheim deden en waar we onderbetaald kregen ($0,50 per plantje) krijgen we nu $0,95 per plantje. Als je hard werkt kan je er heel veel mee verdienen, maar Lars en ik zijn een beetje uitgewerkt en doen het rustig aan.
Ook begint het eind van de reis alweer in zicht te komen.. we staan allebei alweer met één been in Nederland, hoe graag ik dat ook NIET wil. Het mooie landschap moeten missen, de ruimte die je hebt, de relaxte atmosphere, mijn autotje, alles.
Ik ben druk bezig geweest met te bedenken wat ik nu eigenlijk wil gaan studeren in Nederland.. ik twijfelde tussen SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) of MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening). Maar ondertussen blijft ook toerisme in mijn hoofd hangen.
Ik ben nog lang niet uitgerezen en wil echt graag nog veel meer van de wereld zien. Dus dat wordt even brainstormen, beetje lastig als het zo snel al besloten moet worden!

Vineyard in Blenheim
Dagje in Wellington, onderweg naar Napier.
Albertheijn pindakaas. Ook in de NZ supermarkten.

Een positief ding van het weer aan het studeren gaan, is de stage in het derde jaar, die je in het buitenland mag gaan doen. Ik denk dat ik tegen die tijd wel graag weer terug ga naar NZ, of een andere keer. Dit was zeker niet de laatste keer! Ik weet ook zeker dat als ik eenmaal terug ben in Nederland, het echt ontzettend ga missen hier. Het touren met Siepie de tweede, die het hardstikke goed gedaan heeft, de ongelovelijk mooie natuur, en dingen die ik heb gedaan waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou doen. Mijn kijk op de wereld is ook veranderd. Waar eerst Enkhuizen alles leek te zijn, is het nu maar een heel klein puntje. Ook fietsen naar Venhuizen zal voortaan niet moeilijk meer zijn, al vind ik alles op de fiets al ver haha. (sorry murl)
Afstanden ben ik ook heel anders tegen aan gaan kijken. Maar ik kijk er wel echt naar uit om weer iedereen te zien, en weer met Siepie, Olly, Buffy en Nikky te koetelen. Ik mis ze zo erg!
Zonder kat ben ik niet compleet hahaha. Lars ziet er nu al tegenop dat Siepie ons komt vergezellen als we 's nachts liggen te slapen. Alleen het rechts rijden gaan eng worden aangezien ik meer kilometers hier heb gereden dan in Nederland en totaal geen last van het verschil links rijden heb gehad, en alleen maar automaat heb gereden. Dat wordt pap's botsgolfje weer lenen! Ach, daar zit nu toch al een deuk in.

Maaar we zijn nog niet weg en we willen nog graag even naar Northland gaan voordat we gaan, en Lars wilt nog graag de Tongariro Crossing doen (die ene weetje wel, waar mijn teennagels het niet hebben overleefd). Gelukkig wilt hij de day walk doen dus dat zijn maar 6 uurtjes, maar wel het mooiste deel van de walk.


Onze nieuwe werkplek in Napier inclusief Pauw en hele lieve Fantails.

Fantail (niet zelf gemaakt hoor). Zijn echt hele lieve en sociale vogeltjes die de hele tijd dicht om je heen gaan vliegen en dicht bij je in de buurt blijven.

Dikke kus aan iedereen en we zien jullie snel weer!




dinsdag 4 juni 2013

Bye bye Southern Island!



Weer een update van onze reis! Christchurch was best indrukwekkend.. omdat daar een grote aardbeving is geweest een paar jaar geleden lag het hele centrum plat. Gewoon echt het centrum van de stad, waar alle winkels waren, wat het levendigste gedeelte was, is helemaal plat. Winkels dicht, overal hekken, bouwvakkers en hijskranen. Nu hebben ze wel buiten het centrum een aantal shopping malls, waar het heel druk is. Wij verbleven in een gezellige lodge voor twee dagen. Lars was een beetje ziek geworden en ik had bonkende hoofdpijn, dus we waren samen aan het uitzieken in bed met de tv. De reis van Christchurch naar Blenheim was echt leuk, want we kwamen langs het stadje Kaikoura, waar we onverwachts een zeehonden kolonie tegenkwamen naast de ‘snelweg’. Echt heel leuk om te zien, enorm schattig.
Na weer een tijdje (2 weken) in Blenheim, het noorden van het Zuider eiland, te hebben gezeten, hebben we vandaag besloten om de ferry te pakken om terug te gaan naar het Noorder eiland. Dus op dit moment zitten we in de ferry, op een typische Nederlandse regenachtige dag. In Blenheim verbleven we bij locals, een kiwi man en zijn Russische vrouw die een kamer verhuren. Alle hostels zaten vol en de kamer die we huurden was ook nog eens hartstikke goedkoop ($100 pw). De eerste nacht was niet ideaal. We kwamen aan het eind van de middag aan vanuit Christchurch en de Russische vrouw, hoe typisch het ook is, was drunk as hell. Ze was geobsedeerd door mijn figuur en ook Lars was erg interessant. We sliepen die nacht met een koffer voor de deur en Lars legde zijn zakmes onder het bed. Gelukkig overdreven we een beetje en de  volgende dag had de Russische vrouw een kater. Ze bleken juist gastvrij te zijn (nog steeds heel erg apart, maar gastvrij) en de Kiwi man heeft me geholpen met wat dingetjes aan de auto, die trouwens wat schade aan de motor heeft opgelopen.  We hoorden een raar ratelend geluid en ik vroeg een vriend uit Napier die bij de AA service werkt wat het kon zijn. Hij dacht de olie, en jahoor, olie op. Niet een beetje, maar echt heel erg op en ook nog eens vies. Dus wij meteen naar de garage. Gelukkig doet hij het nog en het geluid is zo goed als weg..

Ondertussen waren we naar het Work & Income center geweest om te vragen of er baantjes vrij waren voor het pruning season. We hebben contractors opgebeld en bij één konden we meteen, na een gesprekje, beginnen. Wisten wij veel dat we zwaar onderbetaald werden! Dus wij weer verder zoeken.. Nu hebben we dus besloten om in Hawke’s Bay te gaan werken, omdat daar ook veel wijngaarden zijn. We hebben al een paar contractors gebeld en als het goed is kunnen we bij iemand terecht! Kunnen we nog een beetje geld verdienen voordat we terug gaan.

En zoals de meeste van jullie al weten hebben we onze tickets geboekt voor 10 augustus, Nieuw-Zeelandse datum. We komen dus de 12e aan. Ook hebben we weten te regelen naast elkaar te kunnen zitten in het vliegtuig, dus kan ik Lars zijn handje vasthouden. Blugh moet nog echt niet denken aan studeren, maar Lars heeft er hartstikke veel zin in.
Maar voor nu gaan we nog even genieten hier. Lars is blij dat we weer naar het warmere gedeelte van NZ gaan. We gaan waarschijnlijk ook nog even naar Northland (boven Auckland) voordat we weggaan, maar dat zien we nog. En ik wil eigenlijk nog heel graag skydiven, maar dat ziet Lars niet zo heel erg zitten!

De foto's komen later, Lars en ik zijn nu druk bezig zeeziek te zijn.